Održana 97. sednica Gradskog veća

Na jučerašnjoj 97. redovnoj sednici Gradskog veća, na dnevnom redu bilo je 39 tačaka na razmatranju. Članovi Gradskog veća su na današnjem zasedanju utvrdili Predlog Odluke o budžetu grada Valjeva za 2020. godinu i uputili odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Utvrđen je predlog odluke o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i
predlog zaključka o usvajanju plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2020. godinu.

Predlog kadrovskog plana za 2020. godinu u Gradskoj upravi grada Valjeva, Zajedničkom pravobranilaštvu grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, Službi budžetske inspekcije i Službi interne revizije grada Valjeva bio je na dnevnom redu današnjeg zasedanja i isti je usvojen.

Gradsko veće je dalo saglasnost na konačni nacrt javnog ugovora o javno – privatnom partnerstvu za obavljanje delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Valjeva, zatim saglasnost na program korišćenja JKP “Toplana – Valjevo“ iz budžeta grada Valjeva za 2020. godinu, kao i saglasnost na treću izmenu i dopunu programa poslovanja JKP “Vodovod – Valjevo“ za 2019. godinu, zatim saglasnost na drugu izmenu i dopunu programa JKP “Polet “ Valjevo za 2019. godinu i saglasnost na treću izmenu i dopunu programa korišćenja subvencija JKP “Polet “ Valjevo iz budžeta grada Valjeva za 2019. godinu.

Na jučerašnjem zasedanju razmatrani su Izveštaji o realizaciji programa poslovanja Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni “Kolubara“, JKP “Vidrak“ Valjevo, JKP “Polet“ Valjevo, JKP “Toplana-Valjevo“ i JKP “Vodovod – Valjevo“ za period od 01.01.2019. godine do 30.09.2019. godine.

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog Odluke o poveravanju poslova snabdevanja vodom za piće naseljenog mesta Stave sa seoskog vodovoda Stave, izmenu Odluke o poveravanju poslova upravljanja i održavanja seoskog vodovoda Žabari i predlog odluke o izmeni Odluke o poveravanju poslova upravljanja i održavanja seoskog vodovoda u Gornjoj Grabovici.

Takođe je utvrđen predlog Odluke o obavljanju poslova sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, Odluke o snabdevanju toplotnom energijom kao i predlog Odluke o upravljanju komunalnim otpadom.

Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi grada Valjeva, predlog odluke o prestanku važenja Odluke o pružanju pravne pomoći građanima, predlog Odluke o podizanju istraživačkog spomenika, predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju kamenoloma „Ravnje“, kao i predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP „Vidrak“ Valjevo bili su takođe na razmatranju i isti su usvojeni.

Članovi Gradskog veća su razmatrali rešenja koja se odnose na podnete žalbe o dodeli stipendija talentovanim učenicima i naknadi štete nastale usled ujeda pasa lutalica.

Kolubarski.info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *