Održana velika modna revija „Lepota i moda u humanoj akciji“ za opremanje porodilišta i ginekologije

U Valjevu se odavno nije desio veći modni događaj od Humanitarne modne revije „Lepota i moda u humanoj akciji“ , koju je sinoć organizovalo Udruženje „Rodi se na lepom mestu“ u Centru za kulturu Valjeva.

Mladi roditelji i njihove bebe, mali i veliki manekeni Studija M, javne ličnosti, lekari i medicinske sestre, sportisti i na kraju trudnice, nosili su modele najboljih valjevskih butika, frizure i šminku najboljih valjevskih salona i šminkera.

Premijerno je izvedena pesma „Rodi se na lepom mestu“  grupe „Nektarija“, uz pratnju hora Prve osnovne škole. Na početku programa, recitacijom „Ljubav“ ovaj jedinstven modno-humanitarni događaj je otvorila Kalina Filipović , pobednica 51. Smotre recitatora Srbije.  O radu Udruženja je govorio dr Nenad Dimitrijević, načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Valjevu.

Podršku kampanji Udruženja „Rodi se na lepom mestu“ dale su brojne javne ličnosti iz cele Srbije, a lekar Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ Dejan Purić je za ovu priliku doneo dres kluba koji su potpisali svi igrači i koji će se prodati na aukciji. Među manekenima, bila je i popularna pevačica Marina Tadić, koja je i sama trudnica! Mlada pevačica iz Lajkovca, Sanela Marković, koja beleži uspehe na brojnim takmičenjima u pevanju, takođe je učestvovala u sinoćnjem programu. Opština Lajkovac je nedavno izrazila spremnost da se ozbiljno uključi u ovu kampanju.

U dosadašnjoj kampanji je prikupljeno više od 130.000 evra, a prema prvim procenama, nakon sinoćnje modne revije je sakupljeno skoro milion dinara u novcu i oko 700.000 dinara u donacijama, poput kompletne opreme za sve krevete na ginekologiji i u porodilištu, od dušeka, navlaka, jastuka, čaršava, pelena, peškira itd, koji su stigli u Valjevo tokom jučerašnjeg dana.

Za godinu i po dana koliko postoji Udruženje „Rodi se na lepom mestu“ već je nabavljeno dosta aparata i opreme za odeljenja gde se leče žene i rađaju bebe. Veliku podršku su dali grad Valjevo, na čelu sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem,  institucije, privrednici,  mediji, ali i građani Valjeva.

Kolubarski.info / Foto: Željko Bošković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *