Gradonačelnik poručuje: Obračunaću se sa neradnicima i onima koji krše zakon u Valjevu

Na osnovu izveštaja interne revizije kao i budžetskog inspektora, Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je formirao komisiju koja će se baviti poslovanjem Predškolske ustanove „Milica Nožica“ i izveštajem državnih organa.

Kako saznajemo, već duže vreme se u obdaništu radnici žale na mobing bivše higijeničarke Dude. Takođe, loš kvalitet hrane za decu je česta diskusija u ovom obdaništu, a kako naš izvor navodi, bilo je i sumnjivih transakcija prilikom organizovanja rekreativne nastave u objektu na Divčibarama čiji su vlasnici poznati Valjevski industrijalci.

Iako Grad ne štedi kada su u pitanju kupovina igračaka i drugih industrijskih sredstava za obdaništa, česta je pojava da sami roditelji kupuju školski pribor i igračke kako bi se deca igrala, a kako naši izvori navode sumnja se na otuđenje sredstava za rad obdaništa.

Kako saznajemo, predškolska ustanova „Milica Nožica“ izbegava primenu zakona o javnim nabavkama, a na mala vrata u biznis uvodi svoje prijatelje sa kojima je bračni par koji upravlja obdaništem u vrlo bliskim odnosima.

Direktor obdaništa “Milica Nožica” Zlatomir Marković / Foto: printscreen

Radnici PU Milica Nožica tvrde da nakon afere sa dobavljačem hrane iz Smederevske Palanke deca mesecima nisu imala na meniju meso i jaja, već je umesto toga bio serviran takozvani „zidarski meni“ gde su dva puta nedeljno jela pasulj sa srpskom kobasicom.

Izvori bliski Gradonačelniku govore da je on odlučan u nameri da uvede red u poslovanje svih budžetskih, direktnih i indirektnih korisnika bez ikakve sentimentalnosti kada su u pitanju partijska pripadnost, mahanacije, nekompetentnosti i kombinacije koje se moraju odlučno preseći jer za to gradonačelnik ima nultu toleranciju.

O aferi Obdanište pratite Kolubarski.info, radio Valjevo i portal INFO 24.

Kolubarski.info

1 Komentar

  1. Majka
    December 2, 2019 - 3:03 pm

    Sprdajte se, a deca ispaštaju!

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *