Cirkus Kolorado, i ovog petka u Valjevu

I ovog petka u Valjevu na gradskom trgu grupa od svega 50 ljudi sakupljenih iz više gradova, bivših skojevaca iz Otpora, pokušava da revolucijom nasilno pridobije građane Valjeva pozivajući ih na nemire.

Šarenoliko društvo , već viđenih govornika, odbačeno od Srba i Srbije pokušava ponovo da se nekim čudom, prevratom, nasiljem ponovo dočepa kase i vlasti, ali ne i tako uspešno.

Naglašavajući neki 5. oktobar, glume elitu, pljuju vlast i grde Srbe što ne dolaze da ih slušaju.

Govorili su o demokratiji demokratije, slobodi medija, ljudskim pravima i prizivali revoluciju u pravom boljševičkom i staljinističkom maniru pokušavajući je da pridobiju još barem jednog pristalicu njihove ideologije. Međutim stanovnici Valjeva su dokazali da se nasiljem ništa ne postiže.

Srbija se seća kako su oni vladali. Sejali su strah, đubrili zemlju zlom i nesrećom, uništili srednju klasu i pokazali bezdušnost prema siromaštvu i nesreći običnih građana Srbije koji su čudom preživeli njihovu tranziciju.

S obzirom na to da ih je bilo svega 50 sastavljenih iz više gradova, činjenica je da ni u ovom pokušaju, da remete red i mir, neće uspeti.

S.G./kolubarski.info

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *