Mihajlović: Izgradnjom puta Iverak-Lajkovac povezujemo Valjevo sa „Milošem Velikim“

Izgradnja saobraćajnice Iverak-Lajkovac je važan projekat za Srbiju i građane koji žive u tom delu Srbije, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović na sastanku Radne grupe za realizaciju tog projekta.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, održala je danas sastanak Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac, kojem su prisustvovali i predstavnici kineske kompanije CRBC, kako bi se uverila u dinamiku dosadašnjih i plan narednih aktivnosti, saopšteno je iz tog ministarstva.

Mihajlović je tom prilikom istakla da je ovaj projekat važan za Srbiju i građane koji žive i gravitiraju ka ovom delu Srbije, imajući u vidu da ova saobraćajnica predstavlja vezu sa auto-putem Miloš Veliki.

”Hvala Vladi NR Kine što je uz nas za sve najveće projekte koje radimo. Prijateljski odnosi dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, doprinose našoj plodonosnoj saradnji. Očekujem da u najskorijem roku usaglasimo elemente komercijalnog ugovora, a da se paralelno radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije, kako bi radovi započeli na proleće naredne godine”, istakla je Mihajlović.

Džang Sjaojuen, generalni direktor CRBC u Srbiji, zahvalio je na ukazanom poverenju Vladi Srbije i potpredsednici Mihajlović, dodaje se u saopštenju ministarstva, i istakao da će kroz zajedničku saradnju svi rokovi biti ispoštovani.

”Naš tim inženjera bio je na terenu, zajedno sa predstavnicima Ministarstva, Puteva Srbije i Instituta za puteve. Siguran sam da ćemo sve realizivati u roku, imajući u vidu i podršku koju nam pružate”, rekao je Džang.

Sastanku radne grupe prisustvovali su predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Puteva Srbije i Instituta za puteve.

danas.rs/kolubarski.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *