Novi put u Valjevskoj Kamenici – ispunjeno obećanje

“Sva obećanja data meštanima Valjevske Kamenice su ispunjena”, čulo se danas, tokom posete gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića ovom nekada razvijenom selu, gde je sa saradnicima obišao asfaltiranje 700 metara puta.

Meštani Kamenice kažu da je ovaj put od Perine garaže do zaselaka Krstići i Jankovići značajan, jer vodi ka delu sela u kome živi 15 domaćinstava sa puno mladih koji su ostali da rade na selu.

valjevska kamenica
Foto: Željko Bošković

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je rekao da je izdvojeno još 30 miliona dinara, u okviru investicionog održavanja seoskih puteva, čime je nastavljena sezona radova. Gradonačelnik je pohvalio rukovodstvo Mesne zajednice koje je, u dogovoru sa meštanima, odredilo prioritete u svom selu.

valjevska kamenica
Foto: Željko Bošković

“Znate i sami podatak da na teritoriji grada Valjeva ima oko sedam hiljada kilometara evidentiranih puteva, ali trudimo se da uradimo ono što je najhitnije i najfunkcionalnije. Mi ćemo nastaviti sutra u Miličinici, ići ćemo u Dupljaj, trudućemo se da do kraja godine završimo sve ulice u gradu koje smo predvideli, tako da ono što sam već najavio prilikom usvajanja budžeta za 2019. godinu, da će Valjevo biti jedno veliko gradilište, to se očigledno i obistinilo”, zadovoljan je gradonačelnik ovogodišnjim radovima na putnoj infrastrukturi u gradu i u selima. ,

valjevska kamenica
Foto: Željko Bošković

Da je saradnja predstavnika vlasti i meštana na veoma visokom nivou, potvrdila je Radmila Nastić Antanasijević, koja je meštanka Kamenice, ali i odbornica Srpske napredne stranke u Skupštini grada Valjeva. Ona je izrazila zadovoljstvo što je deo tima na čelu sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem, koji podjednako brine o gradu i o selu.

“Današnji dan je dokaz da gradonačelnik zaista misli o Kamenici i o svakom meštaninu na selu i o njihovim potrebama. Ovaj put je značajan, jer u velikoj meri skraćuje jednu deonicu puta od  Stapara ka lozničkom putu i brža je veza ka Valjevu”, kaže Radmila Nastić Antanasijević.

valjevska kamenica
Foto: Željko Bošković

Predsednik Skupštine MZ Kamenica već četvrti mandat je Milan Radojičić, koji kaže da se borio za sve puteve, ali naročito za ovaj, jer ima dosta mladih i dece u tom kraju. On je je rekao da se nastavlja sa radovima u selu jer očekuju presipanje nekih puteva:

“Obećanja koja smo dali su potpuno ispunjena i nijedan građanin ne može reći da to nije tako! Najbitnija nam je infrastruktura, jer su naši zaseoci raštrkani i negde su ostale i po dve kuće, ali se mora raditi put i od jednog kilometra. Borićemo se i za njih, jer su i oni građani naše mesne zajednice.”

Zadovoljan je i Mirko Krstić, meštanin Kamenice, koji se zahvalio rukovodstvu Grada i svoje mesne zajednice. Nada se da je njegovo selo ponovo na putu razvoja, a smatra da je pored asflatiranja i ostalih puteva na teritoriji sela, potreban pojačan rad lekara i otvaranje apoteke u selu, kako bi se starijim žiteljima olakšalo lečenje i snabdevanje lekovima, jer je Valjevska Kamenica selo koje je dvadesetak kilometara udaljeno od Valjeva.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

6 Komentara

  1. Radovan
    October 14, 2019 - 9:15 pm

    Gvozdenoviću svaka tebi čast, gledam te malo malo pa se nešto radi. Ovi što pričaju da nije ništa urađeno ili su slepi pa ne vide ili su zavistni. Samo tako nastavi gradonačelniče, tako se domaćinski vodi kuća, pa polako dogodine da nastaviš tamo gde si stao. Živ bio!

    Reply
  2. Darko
    October 14, 2019 - 9:22 pm

    Valjevo i jeste jedno veliko gradilište, posebno u infrastrukturnom smislu. Koliko je samo desetina kilometara asfaltirano ove godine to je za svaku pohvalu!

    Reply
  3. Mare
    October 14, 2019 - 9:40 pm

    Vrlo je pohvalno što se vodi računa o potrebama sela, kako kroz putnu infrastrukturu tako i kroz poljoprivredne subvencije.

    Reply
  4. Mare
    October 14, 2019 - 9:54 pm

    Vrlo pohvalno što se obraća pažnja na potrebe sela kroz putnu infrastrukturu i subvencije.

    Reply
  5. Jovica
    October 15, 2019 - 8:03 am

    Svaka čast!
    Valjevo sa okolnim selima iz dana u dan postaje veliko gradilište!

    Reply
  6. Cica
    October 15, 2019 - 11:29 am

    A kada ce da se uradi put Kamenica -Milicinica?-

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *