Valjevo: Za dve godine 80 kilometara ulica i puteva dobilo novi izgled

Za poslednje dve godine u Valjevu je na rekonstrukciji i asfaltiranju ulica i puteva u selima urađeno više nego u celoj protekloj deceniji.

To je danas izjavio dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva predajući na korišćenje rekonstruisanu Užičku ulicu u dužini od 750 metara. Ova ulica je veoma značajna za Valjevo jer preko Divčibara vodi do Užica, a zbog dotrajalosti na njoj je bio otežan saobraćaj. Nakon izvedenih pripremnih radova JP „Putevi Srbije“ ovih dana počeće i asfaltiranje ulice, dok je njen kompletan završetak predviđen za narednu godinu kada će biti završeni trotoari i postavljena savremena „LED“ javna rasveta.

“Mi smo planirane radove na izgradnji trotoara u Pantićevoj, Dušanovoj i drugim ulicama završili na vreme, a JP „Putevi Srbije“ je prihvatilo da obavi rekonstrukciju kolovoza i ta saradnja se dobro odvija”, izjavio je danas novinarima gradonačelnik Gvozdenović, naglašavajući da će, ukoliko vremenske prilike dozvole, biti nastavljena i izgradnja seoskih puteva, pre svega u selu Dupljaj.

uzicka ulica
Foto: Željko Bošković

Na novinarsko pitanje šta će biti sa rekonstrukcijom Ulice Mirka Obradovića i Vuka Karadžića, gradonačelnik je odgovorio da su pre dva dana pristigle ponude i da će se deo sredstava za rekonstrukciju obezbediti u ovoj i narednoj godini, jer su obe ulice od velikog značaja za Valjevo, ne samo zbog povezivanja grada sa obilaznicom prema Užicu, već i zbog smanjenja aerozagađenja i frekvencije saobraćaja u centralnim gradskim zonama. U ulici Vuka Karadžića već su izvedeni radovi na rekonstrukciji vodovodne, kanalizacione i elektro mreže, ali je zbog nedostatka sredstava u budžetu njen završetak predviđen u narednoj godini. Istina, ima primedbi građana na kvalitet izvedenih završnih radova na kolovozu nakon postavljanja instalacija i o tome će se razgovarati na sednici Gradskog Veća.

Inače, za protekle dve godine na teritoriji grada Valjeva je rekonstruisano i asfaltirano 80 kilometara ulica i seoskih puteva.

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

3 Komentara

  1. Pecarski
    September 29, 2019 - 10:42 am

    Predlazem da se organizuje i jedna turisticko-zdravstvena manifestacija, npr. panoramsko razgledanje grada, lekovita voznja turistickim autobusom gradskim ulicama, sa vise prolazaka ulicom Vuka Karadzica. Pored znacajnih objekata koje bi gosti mogli da vide, ova voznja je i efikasna terapija koja doprinosi uspesnom razbijanju kamena u bubregu.

    Reply
  2. GANE
    October 24, 2019 - 5:43 pm

    Laže dusu nema

    Reply
  3. GANE
    November 12, 2019 - 9:11 pm

    A DRVORED U DUŠANOVOJ ULICI

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *