Otvaranje auto-puta je velika privredna šansa za Ub

Meštani opštine Ub sa nestrpljenjem očekuju  otvaranje deonice auto-puta Miloš Veliki –  od Obrenovca do Preljine, jer osim što će to značiti kraće putovanje, otvaraju se mogućnosti za još brži privredni razvoj ovog kraja.

Narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije Ivana Nikolić kaže da je otvaranje auto-puta višestruko značajno, kako za građane i privredu, tako i za razvoj lokalnih samouprava.

Ivana Nikolić, Narodna poslanica u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, Foto: Info 24

– Otvaranjem auto-puta, Ub postaje još privlačniji za domaće i strane investicije. Pored auto-puta, na deonici od Obrenovca do Uba, imamo u selu Stublenica poslovno-proizvodnu, odnosno industrijsku zonu na 112 ha, gde već imamo direktnu stranu investiciju od prošle godine, što je veoma značajno za Ub, jer nam tamo radi 170 radnika – konstatuje narodna poslanica Ivana Nikolić.

U mlekari “Ub” vide veliku poslovnu šansu za plasman svojih sve traženijih proizvoda.

Suzana Janković, Mlekara “Ub“

– S obzirom da su u pitanju mlečni proizvodi, jako nam je bitno da distribucija bude brza, tako da će otvaranjem ove nove deonice, naši proizvodi stizati znatno brže do naših kupaca i krajnjih potrošača – kaže Suzana Janković, iz Mlekare “Ub“.

Značajan pomak u poslovanju će se osetiti posebno u granama koje su tesno povezane sa izvozom i uvozom robe. Veću posećenost očekuju i turistički radnici. U novootvorenom hotelu “Ub” koji posluje svega godinu dana broj poseta već prevazilazi očekivani broj.

– Poslujemo sa jako puno stranih gostiju, tako da pretpostavljam da će ova skraćena ruta od aerodrome do Uba biti još jedan plus za nas i naš hotel – izjavila je Katarina Maksimović, menadžer Hotela „Ub“.

Katarina Maksimović, menadžer Hotela „Ub“

Selo Stublenica postaje svojevrsno saobraćajno čvorište, jer se tu uključuje i isključuje sa auto-puta Miloš Veliki. I upravo u ovoj činjenici , šansu za razvoj svog mesta vide meštani Stublenice.

– Samim tim što je petlja kod nas u Stublenici, već nam je tržišna vrednost zemljišta daleko veća nego što je bila. Kolika će biti, još ne znamo. Dosta će ljudi dolaziti zbog industrijske zone, otvaranja novih fabrika itd- zadovoljno konstatuje  Miroslav Antonijević, predsednik MZ Stublenica.

Miroslav Antonijević, predsednik MZ Stublenica

I ostali žitelji Uba, a u ovoj opštini živi skoro 30.000 ljudi, raduju se 18. avgustu kada će za saobraćaj biti otvorena deonica auto-puta od Obrenovca do Preljine, jer će to biti datum od kada se očekuje brži razvoj i napredak opštine Ub.

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *