Rukometašice Metalca opravdale svoje mesto među 8 najboljih u Srbiji

Rukometašice ŽRK “Metalac 2015” Valjevo pobedile su sinoć ŽJRK “RTB Bor” rezultatom 31:27 i tako opravdale svoje mesto među osam najboljih u Srbiji. Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović čestitao rukometašicama i poručio da će Grad uvek biti uz njih.

zrk metalac 2015 valjevo 1
Rukometašice ŽRK “Metalac 2015” Valjevo © Željko Bošković

Rukometašice Metalca sinoć su u valjevskoj Hali sportova ugostile protivnice ŽJRK “RTB Bor”. Ova utakmica igrala se kao prva u okviru pretkola Kupa Srbije.

Valjevke su dobro otvorile utakmicu i na samom startu meča povele sa 3:0, a na poluvreme su otišle pri vođstvu 17:10.

Tokom drugog poluvremena gošće su pokazale jači otpor koji očigledno nije bio dovoljan da poljulja sigurnost rukometašica valjevskog Metalca koje su na kraju slavile rezultatom 31:27.

Ovom pobedom Valjevke su se plasirale u četvrtinu finala, gde ih očekuju rukometašice ŽRK “Zaječar” koje su bile bolje od ŽORK “Kikinda”. Utakmica četvrtine finala na programu je 6. februara.

Utakmicu u valjevskoj Hali sportova pratilo je više od 500 gledalaca.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović čestitao je rukometašicama plasman među osam najboljih i poručio da će Grad uvek biti uz njih.

“Nakon sinoćne pobede nad ŽRK “RTB Bor” i plasmanom među osam najboljih ekipa u Srbiji, u okviru Kupa Srbije, u ime grada Valjeva i u svoje lično ime, čestitam igračicama, trenerima i upravi kluba ovaj veliki rezultat.

Opravdali ste naše poverenje i učinili ste ponosnim sve sugrađane uspehom koji na velika vrata vraća popularnost rukometa u Valjevo.

Želim vam puno uspeha u daljem takmičenju i siguran sam da ćemo i nakon četvrtfinalnih utakmica imati povoda za čestitke i slavlje.

Vaš grad je uz vas i radujemo se svakom novom uspehu ŽRK “Metalac” 2015″, navodi se u čestitki gradonačelnika Valjeva.

cestitka gradonacelnika

 

zrk metalac 2015 valjevo 2
Rukometašice ŽRK “Metalac 2015” Valjevo © Željko Bošković

zrk metalac 2015 valjevo 5zrk metalac 2015 valjevo 4

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *