Gvozdenović: Naći ćemo rešenje za buku u Tešnjaru

Sve institucije grada Valjeva i Kolubarskog okruga, kao i Policijska uprava u Valjevu rade na pronalaženju rešenja za problem žitelja Tešnjara i okolnih ulica, kao i dela Knez Miloševe ulice, zbog buke iz ugostiteljskih objekata i vandalizma u ovim delovima grada.

Na danas održanom sastanku, koji je organizovao gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, predstavnici stanara Birčaninove i okolnih ulica, kao i Knez Miloševe ulice, ujedinjeni u Udruženje građana „Stari grad-Tešnjar“ izložili su svoje probleme, ali i predloge za rešenje višedecenijskih nastojanja da se obezbedi mir žiteljima, ali i pravo na rad ugostiteljima.

Sastanku su prisustvovali Načelnik Policijske uprave u Valjevu Vlada Jerinić, načelnik Kolubarskog okruga Goran Milivojević, sa načelnicima inspekcijskih službi Okruga, predstavnici grada Valjeva, Komunalne policije i komunalne inspekcije, kao i predstavnici Udruženja „Stari grad- Tešnjar“ sa svojim pravnim zastupnikom Janom Aćimović Planojević.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je rekao da je cilj pronaći rešenje u skladu sa zakonom i omogućiti da građani imaju svoj mir, ali i ugostiteljima stvoriti uslove za rad. On je naglasio da institucije u gradu ne mogu rešiti sve društvene probleme, niti se može uskratiti rad ugostiteljima, ali da se moraju targetirati najproblematičniji objekti, a da krajnji cilj mora biti izmeštanje noćnih klubova i barova iz gradskih zona.

Na sastanku je dogovoreno da se hitno formira Radna grupa, u kojoj će pored predstavnika institucija učestvovati i građani koje bude delegiralo Udruženje „Stari grad- Tešnjar“, kako bi se analiziralo stanje i izmenile odluke kojima bi se još delotvornije regulisala ova oblast.

Inače, u izveštaju koji su podneli predstavnici Gradske uprave i Kolubarskog okruga, od početka godine do danas izvršena je 41 kontrola buke i 149 kontrola radnog vremena, procesuirane su i naplaćene prekršajne kazne koje se izriču zbog točenja alkohola maloletnim licima, pripadnici Policijske uprave su pojačali prisustvo svojih pripadnika u ovim delovima grada u noćnim satima, pojačane su protiv-požarne kontrole.

Ipak, nastaviće se i dalje sa aktivnostima dok se ne pronađu rešenja kojim će biti zadovoljni i građani koji žive u ovim delovima grada i ugostitelji, ali i posetioci ugostiteljskih lokala u Valjevu, rečeno je na danas održanom sastanku u Gradskoj upravi Valjeva.

5 Komentara

  1. Jova
    December 3, 2018 - 7:42 pm

    Vidi se da je Gradonačelniku stalo do svojih gradjana i da će sve uraditi kako bi došli do rešenja.

    Reply
  2. Borko
    December 3, 2018 - 7:47 pm

    Buka u Tesnjaru se mora resiti inace ce rad ugostiteljskih objekata biti zatvoren.

    Reply
    • #samokažem
      December 5, 2018 - 6:09 am

      A kako misliš to da ih zatvore, a ko će da uzima kiriju za lokale što su izdali u iste svrhe?

      Reply
  3. Marko
    December 3, 2018 - 7:50 pm

    Gradonačelnik Gvozdenović će pomoći građanima da se reše problemi kako bi svi bili zadovoljni.

    Reply
  4. Princeza
    December 3, 2018 - 7:51 pm

    Problem buke u Tesnjaru mora da se resi i vlast u gradu je izrazila volju da se ukljuci u resenje.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *