Valjevo: Održana 67. sednica Gradskog veća

Danas je održana 67. sednica Gradskog veća na kojoj je utvrđen predlog Odluke o postupku određivanja naziva ulica, trgova, gradskih četvrti, zaselaka i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji grada Valjeva.

U proceduri dobijanja naziva je 78 ulica dok još 700 ulica u gradu Valjevu nema naziv, istakao je predsednik Komisije za određivanje naziva delovima naseljenih mesta, ulicama i trgovima profesor dr Miroljub Ivanović i dodao da nazivi moraju odgovarati istorijskim ili stvarnim činjenicana i ne mogu se povređivati opšti i državni interesi, nacionalna i verska osećanja ili vređati javni moral.

Utvrđen je predlog Pravilnika o izmenama pravilnika o kategorizaciji sportskih organizacija koji se odnosi na kategorizaciju sportskih organizacija u smislu kriterijumi za rangiranje i postupak rangiranja sportskih organizacija sa sedištem na teritoriji grada Valjeva, a koje učestvuju u sportskim takmičenjima u okviru nadležnih nacionalnih granskih sportskih saveza.

sednica gradskog veca 3

Predsednik komisije Miodrag Lazić dao je obrazloženje da u cilju sveobuhvatnijeg i kvalitetnijeg bodovanja i kategorizacije potrebno je dopuniti propisane kriterijume s obzirom da nisu prepoznati rezultati sportskih organizacija koje se takmiče u višim rangovima takmičenja, a ne ostvaruju plasman u prvoj polovini tabele rezultata u ekipnom sportu.

Utvrđen je Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o kreditnom zaduženju JKP „Toplana – Valjevo“, kao i predlog Odluke o pretvaranju potraživanja grada valjeva prema obvezniku preduzeću „Tehnohemija“ A.D. Beograd u osnovni kapital grada Valjeva u ovom preduzeću.

Razmatran je predlog Pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi grada Valjeva, zajedničkom pravobranilaštvu grada Valjeva i opština Lajkovac, LJig, Mionica i Osečina, službi interne revizije grada Valjeva i službe budžetske inspekcije grada Valjeva.

Sistematizacija se menjala zbog potrebe određivanja uslova, odlaska nekih radnika u penziju, kao i zbog drugačijeg organizovanja poslova, istakla je načelnica Gradske Uprave Jelica Panjković Tešić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Dragana
    November 30, 2018 - 12:04 pm

    Do Valjeva i gradske vlasti još nije došlo saznanje da su u obavezi da u svim telima bude najmanje 30% predtavnika manje zastupljenog pola, ovde mislim na žene..
    lekari, diplomirani ostali ne znaju šta piše u Ustavu još manje u zakonima ove zemlje.
    Hajde drage žene da pokušamo da se odbranimo i da zahtevamo da bude vviše žena i da se čuje pšta mi tražimo zarad unapredjenja kvaliteta života jel kao što znamo a gospodu podsećamo i plaćamo porez

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *