Gradonačelnik Valjeva u razgovoru sa sugrađanima

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, primio je danas sugrađane u Maloj sali Skupštine grada u cilju sagledavanja i rešavanja problema sa kojima se suočavaju i zbog kojih traže podršku lokalne samouprave. Rukovodstvo ove Gradske vlade direktnim razgovorima sa sugrađanima želi da doprinese poboljšanju komunikacije sa građanima i da na taj način povećava i stepen poverenja građana u institucije.

Građani su sa gradonačelnikom i članom Gradskog veća prof. dr Miroljubom Ivanovićem razgovarali u vezi problema sa stambenim objektima, infrastrukturnih problema na seoskom i prigradskom području, rešavanja imovinsko-pravnih odnosa, traženja finansijske pomoći, rašavanja komunalnih problema i asfaltiranja puta u pojedinim delovima grada.

U razgovoru sa gradonačelnikom porodica Rosić iz Kotešice predočila je infrastrukturne i komunalne  probleme ovog naseljenog mesta. NJihova desetočlana porodica kao i ostala domaćinstva se svakodnevno suočavaju sa problemima prilaza stembenim objektima u obavljanju svakodnevnih obaveza. Samim tim što put nije asfaltiran deca otežano odlaze u školu. Gradonačelnik je obećao da će u što skorijem roku izaći sa saradnicima na teren i da će ovaj problem biti rešen. Sugrađanin Miloš Purić se takođe suočava sa sličnim problemom u dva sokoka Purići i Jankovići na putu ka Valjevskoj Kamenici.

Jedan od problema koji su izloženi na današnjem sastanku je i traženje pomoći oko kupovine zemljišta za fudbalski teren u Beloševcu. U toj mesnoj zajednici preko 200 sugrađana amaterski se bavi fudbalom, ali kako su bez terena, oni su prinuđeni da utakmice igraju na strani. Prilikom razgovora navedeno je da postoji livada koja bi mogla da se preuredi u fudbalski teren ali nisu u mogućnosti da otkupe to zemljište. Gradonačelnik je obećao pomoć, ali u skladu sa zakonom i finansijskim mogućnostima.

sugrađani kod gradonačelnika.jpg 2

Problem koji sugrađani imaju dugi niz godina, pri rekonstrukciji svojih kuća koje su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture iznet je i na današnjem razgovoru sa gradonačelnikom. Konkretno je tražena pomoć i dozvola za krovnu rekonstrukciju konaka kneza Jovice sa kog svakodnevno spada crep. Prvi korak u rešavanju ovog višegodišnjeg problema je sastanak gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića sa direktorkom Zavoda za zaštitu spomenika kulture radi sagledavanja stanja i preduzimanja što hitnijih mera.

Gradonačelnik je najavio da će razgovori sa sugrađanima biti praksa i u narednom periodu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

7 Komentara

  1. Đorđe
    November 28, 2018 - 9:09 am

    Gradonačelnik Gvozdenović uvek ima vremena da sasluša probleme građana i da ih rešava.

    Reply
  2. Sara
    November 28, 2018 - 9:09 am

    Nadam se da će biti još ovakvih sastanaka da ljudi mogu Prvom čoveku Valjeva iznesu glavne probleme njihove zajednice.

    Reply
  3. Petar
    November 28, 2018 - 9:17 am

    Vidimo da direktno razgovori sa gradjanima pokazuju da lokalna uprava zeli da iz prve ruke zna probleme gradjana.

    Reply
  4. Aca
    November 28, 2018 - 9:50 am

    Ovakvih sastanaka sa gradskim rukovodstvom treba da bude vise, a smatram da hoce, da se vidi sa kakvim se problemima suocavaju gradjani Valjeva, i da se ti isti koliko je to moguce i resavaju..Zbog toga i jesu ovi sastanci organizovani..Svaka pohvala za rukovodstvo…

    Reply
  5. Valjevka13
    November 28, 2018 - 10:15 am

    Ne secam se da je bilo koji prethodni gradonacelnik ovako razgovarao sa svojim sugradjanima … Svaka cast, gradonacelnice!

    Reply
  6. Radoznalost
    November 28, 2018 - 11:19 am

    Znanje DS je pokazala kao vladajuca stranka odnosno neznanje, a sada su nepostojeca opozicija koja moze svoje clanove da sabere na prst jedne ruke.

    Reply
  7. November 28, 2018 - 4:22 pm

    Gospodin Gvozdenović je human čovjek, sama profesija doktora govori o tome, pa u skladu sa time ima i odnos prema svojim sugrađanima, kao gradonačelnik. Svaka čast!

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *