Glišić: Pojedini članovi SNS-a neće biti deo tima Aleksandra Vučića

Pojedini lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke, kojima cilj nije boljitak građana i ne podržavaju državnu politiku, neće biti deo tima Aleksandra Vučića, kaže predsednik izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

Glišić je u intervjuu za „Politiku“ rekao da je primetno da kod jednog broja članova stranke postoji uljuljkanost, uspavanost i opijenost mestima na kojima se nalaze, zbog čega će naprednjaci morati ozbiljno da razgovaraju i donesu neke bolne mere.

„Pojedinci su zaboravili da se svi nalazimo na mestima na kojima smo zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Njegova harizma, energija i liderstvo koje je izgradio marljivim i posvećenim radom na osnovu čega je postao jedan od najpoštovanijih lidera u ovom delu Evrope, donelo im je nameštenje na lokalnu, pokrajinsku ili republičku funkciju“, ističe Glišić.

Prema njegovim rečima, nisu tačne tvrdnje opozicije da vlast stvara atmosferu netrpeljivosti prema drugačijem mišljenju, već je upravo suprotno.

„Njima osim prostakluka nije ostalo ništa drugo i zato prete krvoprolićem, da će da vešaju, ubijaju, izazivaju nemire na ulicama i prizivaju državne udare. Imate opoziciju čija se politika temelji na raznim vrstama nasilja koju sprovodi protiv SNS. Ponašaju se neodgovorno, kao u slučaju bestidnog nasilnika koji poziva na silovanje, a onda drami da je time što je uvredio premijerku ugrožena njegova porodica. Ne znam ko je ovde lud. Šta bi bilo da je neko to rekao njegovoj ženi, sestri ili majci da će biti silovane i kako bi on to doživeo“, kaže Glišić.

Ðurić:Vučić nazaslužniji za uspehe Srbije

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Ðurić izjavio da deli stav predsednika Izvršnog odbora SNS-a Darka Glišića, da je pozicija predsednika SNS-a Aleksandra Vučića i njegovo držanje najzaslužnije za uspehe Srbije u prethodnim godinama.

Glišić je izjavio da će, ako se Vučić povuče sa mesta predsednika SNS, on učiniti isto.

Upitan da komentariše Glišićevu izjavu da lokalni funkcioneri, koji ne budu podržavali državnu politiku neće više biti deo tima Aleksandra Vučića, Ðurić je rekao da SNS pokazuje i da će nastaviti da pokazuje da je bolja, drugačija i odgovornija.

„To podrazumeva i kontrolu i kritiku našeg rada i kontakt sa narodom, zato ćemo narednih nedelja obilaziti mesne odbore i razgovarati sa građanima o situaciji u zemlji i inostranstvu i nastaviti da gradimo društveni konsenzus za snaženje i obnovu Srbije“ rekao je Ðurić za tv Prva.

Podsetivši na ostvarene rezultate u protelom periodu, privredni rast i mogućnost povećanja plata i penzija, Ðurić je istakao:

„Borimo se odlučno za srpske interese i to je rezultat društvenog konsenzuzsa koji su SNS i njen predsednik uspeli da izgrade zajedno sa građanima Srbije“, rekao je.

2 Komentara

  1. Dragance
    September 27, 2018 - 2:17 pm

    Smenite Miku Jokica sa svih pozicija senilan je i zaostao a radi sa Pocutom.

    Reply
  2. Volim pošteni SNS VA
    September 27, 2018 - 7:58 pm

    Dole debela bratija vratite Mitu i Miku u Valjevo…..

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *