Grad pomaže da se otpočne sa organskom proizvodnjom u Poćuti

Sela oko jezera i hidroakumulacije Stubo-Rovni imaju veliki potencijal za proizvodnju organske hrane. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u saradnji sa gradom Valjevom i uz dobru organizovanost meštana sela Poćuta, koji su već osnovali Zemljoradničku zadrugu, zajedno će raditi na pokretanju ove proizvodnje.

Organska hrana je veoma tražena, naročito za izvoz i Ministarstvo je spremno da podrži napore Grada i meštana Poćute, rekao je mr Branislav Raketić, rukovodilac Grupe za kvalitet, deklarisanje i označavanje hrane Sektora za poljoprivrednu politiku Ministarstva, tokom razgovora sa rukovodstvom grada i poljoprivrednicima iz Poćute.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, pomoćnik gradonačelnika Nikola Radojičić i zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović, sa direktorom JP „Kolubara“ Zoranom Mitrovićem, gostu iz Ministarstva su pokazali i branu Stubo-Rovni i potencijal za vodosnabdevanje koji ovaj kapitalni objekat ima ne samo za Valjevo, već i ovaj deo Srbije, ali i navodnjavanje oko jezera.

U razgovoru sa brojnim meštanima Poćute, dogovoreno je da se preduzme sve što je potrebno da se omogući korišćenje godinama napuštene zgrade bivše fabrike kože „Milan Kitanović“. Predlog stanovnika Poćute je da uz podršku Ministarstva, grad Valjevo pomogne otvaranje mini mlekare, koja bi proizvodila organske proizvode od mleka.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *