Smenjen načelnik Policijske uprave Valjevo?

Kako portal KOLUBARSKI.INFO nezvanično saznaje, načelnik Policijske uprave Valjevo, Saša Marković, smenjen je sa te funkcije.

Vest o smeni Markovića danas je prostrujala gradom i izazvala brojne reakcije građana.

Prema mišljenju većine naših sugrađana, Marković nije dobro obavljao svoj posao. Veliki broj njih smatra da je povezan sa određenim političarima koji pokušavaju da grade neformalne centre moći kako bi srušili lokalnu vlast u Valjevu.

Nije mali broj ni onih koji tvrde da su u postavljanju Markovića na funkciju načelnika Policijske uprave u Valjevu učestvovali i jedan sadašnji republički poslanik ali i jedan “propali kadar SPS-a” koji je, kako kažu, “najuren u Beograd” u Ministarstvo gospodina Trivana.

Veliko nezadovoljstvo radom Saše Markovića nisu krili ni poljoprivredni proizvođači koji su u prethodnom periodu drakonski kažnjavani “za sve i svašta”, uglavnom zbog navodno neispravnih traktora.

Anketa koju je nedavno sproveo portal KOLUBARSKI.INFO nedvosmisleno pokazuje da su na rad Saše Markovića bili ogorčeni i brižni vlasnici kafića i privatnih ugostiteljskih radnji, koji su se konstantno žalili da se njihovi objekti namerno zatvaraju jer su konkurencija kafićima koje kontroliše izvesni Cvija, takođe blisko povezan sa ovom družinom.

Treba dodati i to da je veliki broj građana Valjeva izrazio nadu da će se u grad na Kolubari uskoro vratiti najbolji valjevski policajac iz Šapca, kako bi, kako kažu, vratio red i normalnost u ovaj grad.

Portal KOLUBARSKI.INFO će i u narednom periodu nastaviti da informiše javnost – ekskluzivno i tačno.

Foto: P. Vujanac/RAS Srbija

38 Komentara

  1. J. K.
    September 13, 2018 - 9:09 pm

    ako je tačno da je smenjen, hvalim te Bože! Konačno da i ovaj gad ode u istoriju.

    Reply
  2. Miroslav V puk
    September 13, 2018 - 9:29 pm

    Putuj igumane. daleko mu lepa kuca.

    Reply
  3. Samo jako VA
    September 13, 2018 - 9:57 pm

    Poćutin čovek. I njemu da dodje kraj već jednom.

    Reply
  4. Ветеран ВА
    September 13, 2018 - 10:16 pm

    Овај човек је невиђено зло. На дуплим тракама су ми у једном дану написали 7 казни јер сам возио 3-5 км/ч преко ограничења.

    Reply
    • Milica D.
      September 14, 2018 - 8:10 am

      Tačno. I meni se slično desilo. Kad sam se malo bolje informisala, saznala sam da je to sve po njegovom nalogu radjeno jer je hteo da medju gradjane unese nezadovoljstvo misleći da će gradjani tako svoje razočarenje prenesu na gradsku vlast i gradonačelnika. Sve je radio kako bi se gradjani okrenuli protiv Gvozdenovića

      Reply
      • Sad but true
        September 14, 2018 - 12:42 pm

        Svejedno, jedan loš je otišao, a ostao je gori. Nadam se da će i Gvozdenović uskoro da ode pa da grad bar malo prodiše.

        Reply
  5. Tnt
    September 13, 2018 - 10:18 pm

    Ko je novi načelnik???

    Reply
    • магле и видици
      September 20, 2018 - 10:26 pm

      Изгледа Саша Марковић.

      Reply
  6. sava vukovic
    September 14, 2018 - 6:26 am

    Cvija je Pocutin brat iz tubica koji drzi dva kafica i jedan nocni klub
    zato su isle racije u druge objekte da bi njegovi mogli da rade

    Reply
  7. Roditelj
    September 14, 2018 - 7:31 am

    Da li to znači da ja sada mogu da otvorim kafić u centru grada , da ne plaćam nikom ništa i da traktorom bez registracije mogu da vozim travu do kafića ?

    Reply
  8. Грађанин
    September 14, 2018 - 7:56 am

    Промениће тај дрес лако, само да не изгуби функцију. Биће он свачији

    Reply
  9. Pitanje za Bobu?
    September 14, 2018 - 7:58 am

    U kojem kafiću mogu sada da pijem u gradu a da bezbedno bez kočnica i tablica dođem do Srbijanke koju je gradonačelnik obećao pred izbore?

    Reply
  10. Ub Valjevo
    September 14, 2018 - 8:30 am

    Podrškaka najboljem načelniku PU Valjevo Saši Marković od građana sa teritorije Ub-a. Mi se pitamo.

    Reply
  11. Kosovska budućnost
    September 14, 2018 - 8:37 am

    Zamislite situaciju sada će moći da se freza natovarena senom parkira ispred kafica po Va. Al će da bude standard.

    Reply
  12. Tanja
    September 14, 2018 - 10:41 am

    Komšije je tužio zbog bahato ponašanja svojih mili. Postoji sudski proces.

    Reply
  13. Stari grad
    September 14, 2018 - 10:45 am

    Dolazi Jevđa. Cool. Valjda ce zaustaviti divljanje po Tesnjaru.

    Reply
  14. Pera
    September 14, 2018 - 12:40 pm

    Morgen

    Reply
  15. Ceca
    September 14, 2018 - 7:11 pm

    Niko da pomene onog Dobrisavljevica sa zutom zatamnjenom dvojkom, i on je ker potrcko, on je jebao ljude u ime ovog. Seme im

    Reply
  16. Volim SNS Va
    September 16, 2018 - 7:53 am

    Pitanje za Majdaka, ko Vam sastavlja ove tekstove? Napisano je da se Marković smenjuje zato što je radio svoj posao? Kažnjavao zbog neispravnosti traktora, i vršio racije po kafićima? Taj verovatno ne zna šta je posao policije? To kao da piše neko sa zamašćenim krvnim sudovima pa nema dovoljan dotok krvi u mozak?

    Reply
  17. Va info
    September 16, 2018 - 4:37 pm

    Ko god da ga je sklonio samo neka ga je sklonio, Imao je on svoje posove sa Pocutom po Valjevu, nije se snalo ko sta drzi i ko kolike rekete uzima. Markovic je stitio Pocutu koji ga je postavio tu gde jeste

    Reply
    • Stefanović
      September 16, 2018 - 5:37 pm

      Zar nije bolje da ga je štitio da bar neko ostane sa kompasom i da vodi ovaj grad? Ovako šta smo dočekali svi u Va? Ali nije ga štitio već mu je privodio prve saradnike. Kod Markovića nije bilo privilegovanih i to svi dobro znamo.

      Reply
  18. Prijatelj stranački
    September 16, 2018 - 6:48 pm

    Kako prijatelju nisi ukapirao pa prestao da činiš te prekršaje za redom? Jel nemaš položeno? A lekarski?

    Reply
  19. магле и видици
    September 20, 2018 - 8:47 pm

    Шта би са сменом Марковића, јачи је од Леке Ранковића?

    Reply
  20. магле и видици
    September 20, 2018 - 10:22 pm

    Сале је неуништив…опааа…тројица 🙂

    Reply
  21. Home Secretary
    September 20, 2018 - 10:42 pm

    Pošto Vamedia briše komentare na tekst “Ginekolog smenjuje doktora nauka”, samo ću ovo ostaviti ovde, mislim da je red da grad zna.
    Ima jedan divan deo iskaza svedoka iz predmeta Dejana Subotića gde jedan od armije svedoka ponavlja suštinski isti odgovor na pitanje suda “jeste li čuli nešto od ovoga što se Subotiću stavlja na teret”, a svedok odgovara “Subotića mrzim, hapsio me je i privodio više puta do sada, ali o tim glupostima koje vi iznosite nikada ništa ni na ulici, niti igde drugde nisam čuo, ali sam zato čuo da je javni tužilac ucenjivao narkomane da daju iskaze, da ste vi, sudija, uzimali novac po predmetima, da je javni tužilac ucenjen, tako o tome sam svašta čuo”. Dakle, jedna rečenica, ponovljena iz više usta u raznim varijantama – iste suštine. Ako je Subotić stvarno kriv, gde su onda telefoni specijali koji se stavljaju na teret u optužnici, gde je droga iz optužnice, gde je novac, obeležen po mogućstvu, u 21.veku? Nema? Nijednog jedinog materijalnog dokaza u vidu droge i novca u predmetu o drogi i novcu – nema! Zašto je javni tužilac morao da spava u KPZ Valjevo, bez da ikog obaveštava, ne bi li iznudio od narkomana iskaze, obećavajući im kule i gradove? Do te mere se pokojni Plazinić ponižavao, da je sam sebe doveo u stanje da na sred sudjenja skače na narkodilera koji mu je obećao da će teretiti Dejana, a onda kad je pristupio u sud rekao “ja imam porodicu, ne pada mi na pamet da lažno svedočim – nije tačno ovo što se stavlja Subotiću na teret”, a Plazinić je na ovo pred punom kancelarijom dreknuo “sram te bilo, ja sam ti žalbu na presudu pisao”… tužilac je pisao žalbu na presudu suda koja je doneta na osnovu gonjenja tog istog tužilaštva, verovatno je i uspeo sa tom žalbom, samo što je više časti pokazao čovek sa margine nego čovek iz fotelje. Da… Dno života. Ako je Subotić kriv (Ćulafić je kolateralna šteta, nabudžen da se ima grupa za specijalni sud, da predmet bude bombastiji) – zašto se zatvorenici i pritvorenici u KPZ Valjevo dopisivaše (a stražari presretoše prepisku) sa instrukcijama za lažne iskaze koje daje pokojni Plazinić, a deli ih Veljko Babura čiji je otac osudjivan za lažno svedočenje, to im zanat, porodični? Pa, kad jedan diler piše “čoveče, ne znam privatno Subotića, šta da kažem, nikad ga lično privatno upoznao nisam” – a, Babura odgovara “dobićeš detalje kad prodje poseta, rećićeš šta bude tražio JT”.
    Ako je Subotić zaista kriv, zašto je Saša Marković četiri godine više vremena proveo u zgradi Višeg suda u Valjevu nego na svom radnom mestu? Zar postupak ne bi išao sam od sebe i bez pretnje sudu u vidu perjanice policije u sudskim zidovima? To je i zabranjeno, bar u iole civilizovanom svetu. Ako je sve pred Višim sudom bilo regularno provedeno, zašto je Saša Marković u stopu pratio na Apelacionom sudu predmet dok se rešavalo po žalbi? Ako je sve pred Apelacionim sudom bilo po propisu, zašto se Saša Marković pojavljuje po beogradskim pravosudnim kuloarima i dok predmet boravi na VKS po zahtevu za zaštitu zakonitosti? Zašto toliki pritisak na pravosudje, ako su tako jaki dokazi za osudu? Ili će biti da nikakvih materijalnih dokaza za osudu nije ni bilo, čak ni veselog Gorana Djokića nisu umeli da sklone kako treba, nego pola Valjeva zna i gde je i ko mu je iz policije omogućio falš isprave da izbegne saslušanje na sudu.
    Čitav predmet je rešen uz obrazloženje čuvenja “jeste li čuli”, “šta ste čuli”, a jedina osoba koja je nešto “čula” je bio Jovica Bulatović kome je Marković obećao (i ispunio) Subotićevo radno mesto. Nikada u istoriji pravosudja nije uradjeno obrazloženje presude u kome se jedan svedok – Jovica Bulatović – pominje na čak 147 mesta! Ne navode se imena optuženih na toliko mesta, koliko je sud bio prinudjen da se drži iskaza čoveka koji je vrh svoje karijere doživeo tako što je zaklao dojučerašnjeg šefa.
    Da ne govorim kako je Bulatović, kad više nije znao šta da laže, pričao pred sudom kako je Subotić minirao akcije njih “predanih udarnika” OKP. Pa, tim “udarnicima” je tri godine nakon odlaska Subotića iz policije nadjen spid u službenim kolima i 8.500 evra, pisale novine, šta je sa tim? Kad je prof.Oliver Stojković rekao da je izolovao otiske inspektora A.Đurdjevića i S.Radića – maca pojela predmet Ktr-934/14? Pa, taj predmet i dalje leži nerešen, valjda zato što je svedok iz tog Ktr predmeta Saša Petrović napisao pismo sudiji Draganu Obradoviću da je prodavao drogu za «uverlјive» svedoke protiv Subotića – inspektore Igora Nikolića i Aleksandra Đurđevića, kao i za «krunskog» svedoka – inspektora Jovicu Bulatovića i to upravo u kritičnom periodu u kom se to osuđenom Dejanu stavlјa na teret. Kad će taj predmet da iz Ktr preraste u Kt, da vidimo ko je taj azilant za koga je Marković rekao da je odbacio tolike pare u gepek službenog auta, a drogu gurnuo suvozaču pod sedište? Nego je frka što nema azilanta. Ako nema azilanta, da li ovaj nerešeni dogadjaj bez optuženja znači da je Marković tri godine nakon Subotićevog odlaska u pritvor imao genijalnu ideju da “okrpi” dokazima predmet protiv Subotića ili znači je Subotić smetao Markovićevim jurišnicima da službeni položaj koriste za dilovanje? Ti isti čiji su otisci nadjeni na spidu i novcu su Sašini ljudi od poverenja i svedoci protiv Subotića.
    Prošli mesec je iznutra kompromitovana jedna poveća akcija policje, pa ko sada kompromituje akcije, sad kad Subotića nema? “Uverljivi” svedoci, oni što kažu kako nisu verovali Subotiću, valjda zato što nije ni sanjao da momci imaju ambiciju da diluju, još službenim autima?
    Ovo nije Kominterna radila po Srbiji, što sprovodi Marković. Startovao je pre pet godina laktanjem sa mesta komandira ispostave, da bi pritiscima i ucenama preko noći magistrirao, a onda i doktorirao – gle čuda – baš na fakultetu koji je završio Subotić. Jedini čovek koji je imao kičmu da Markovića otkači s dnevnog reda je tadašnji dekan KP Akademije, prof.dr Mladena Bajagić, koji je Markovića “sa ponudama” u zamenu za magistraturu – izbacio iz kabineta.
    I opet se tužni Saša neće izjednačiti sa Subotićem po pitanju spreme na polju bezbednosti: Subtić je, preko diplome Pravnog fakulteta u Beogradu, preko položenog pravosudnog ispita – završio i vojnu ŠRO u Požarevcu, a – usput ima i obuku BIA Instituta za bezbednost (jedini takav u policiji). Sem toga – parkirao je blizu 40 nagrada za postignute rezultate na suzbijanju kriminala, a Marković onu jednu sa kojom se slikao za novine, preko veze. Dok Dejan ima više nagrada nego godina života – jasno je samo jedno: osuđen je na osam godina zatvora čovek koji je držao dizgine tako da je gradjanima bio zagarantovan mir, a u fotelju u koju ga je preporučivalo sve ono što je iole dobra mislilo, a na njegovo mesto – seo je čovek koji nema nikakvih zapreka moralnih, niti etičkih, koji smatra da je dozvoljeno sve što za njega predstavlja korist. Eto. Bar da se zna.

    Reply
    • true
      September 21, 2018 - 12:07 pm

      Ovo za drogu i lovu u pandurskim kolima je bajato i palo u zaborav, samo sto je politicki komesar sklonio sa interneta svoje saopstenje koje je tada dao i po ovom pitanju niko nista ne preduzima.
      Krajem novembra 2014. godine pripadnici SUK MUP RS su zajedno sa VJT u Valjevu Miodragom Plazinić izvršili pretres službenog vozila “Fiat Grande Punto” registarskih oznaka VA040-AU, OKP PU Valjevo na parkingu PU Valjevo, a koji je koristio v.d. šefa OZSOK Jovica Bulatović, kao i policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja i narkomanije Aleksandar Đurđević, Igor Nikolić, Aleksandar Tomić i Strahinja Radić, inače “ljudi od najvećeg poverenja” načelnika PU Valjevo Saše Marković, i tom prilikom u gepeku pomenutog vozila su pronašli 8.500 EUR, a ispod suvozačevog sedišta kesu sa opojnom drogom (heroin ili amfetamin-“spid”). Navedeni novac je stečen od prodaje narkotika, koji su ovi policijski službenici pribavili tako što su narkotike na valjevskim ulicama prodavali preko svojih narko dilera, a pronađena droga je bila namenjena za dalju prodaju ili za lične potrebe ovih policajaca, pošto je opšte poznato u Valjevu “da se inspektori za narkotike drogiraju”. Činjenica je da heroin i druge vrste narkotika nikada nisu bili dostupniji i jeftiniji na valjevskim ulicama, o čemu svedoče i dve smrti heroinskih zavisnika u kratkom vremenskom periodu, ali i minimalne ili gotovo nikakve zaplene narkotika od strane policije u poslednje vreme.
      Sve ovo ne bi bilo sporno da su VJT i SUK nakon pronalaska novca i droge preduzeli dalje mere i radnje iz svoje nadležnosti. Naprotiv, VJT Miodrag Plazinić i načelnik PU Valjevo Saša Marković preduzeli su sve da ovaj slučaj zataškaju. Najpre je VJT, dve-tri nedelje držao navedenu drogu i novac kod sebe, ne šaljući je na DNK veštačenje i omogućivši navedenim policijskim službenicima da pokušaju da uklone sopstveni DNK, dajući im drogu i novac da brišu i tako uklone svoje DNK profile sa ovih predmeta, što je kasnijim veštačenjem i utvrđeno. U međuvremenu, načelnik PU Valjevo Saša Marković, pre okončanih predistražnih radnji i neophodnih veštačenja izdaje saopštenje u sredstvima javnog informisanja “da je istraga o novcu u policijskom Puntu završena i da je novac u gepek službenog automobila odbacio azilant J.A. (28 godina), državljanin Sudana, prilikom privođenja”. Čudno je to da Marković tom prilikom nije spomenuo da je u vozilu pronađena i droga, ali i činjenica da je fizički neizvodljivo da lice koje je lišeno slobode sa lisicama na rukama, odbaci novac na mesto na kojem je isti pronađen, a to je gepek automobila. Pritom, nije razjašnjeno zašto bi azilant uopšte odbacivao novac koji ima kod sebe, kada je svakom stranom državljaninu koji ulazi u Republiku Srbiju dozvoljeno da unese novac u iznosu do 10.000 EUR. Ono što je najsumnjivije je to da to lice sa navedenim inicijalima nikada nije pronađeno, niti je od njega izuzet uzorak DNK. Novac je, prema tom saopštenju, pronašao jedan od policajaca koji koristi ovo vozilo-Strahinja Radić, tražeći u gepeku strugaljku za led, iako je tog dana dnevna temeperatura bila +14 stepeni.
      Na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu, na kome je vršeno DNK veštačenje pronađenog novca i droge, a koju je poslao VJT Miodrag Plazinić tek tri nedelje nakon pretresa vozila, uveren da su ovi policajci uspeli da uklone svoj DNK sa ovih predmeta, ipak su izolovani DNK profili policajaca Jovice Bulatović na novcu i Aleksandra Đurđević na kesi od droge. Tada nastaje zaprepašćenje načelnika PU Valjevo Saše Marković i VJT Miodraga Plazinić, koji sada ne znaju kako da zaštite “svoje ljude”, koji su se uz njihovo odobrenje bavili kriminalom, jer su pritisnuti materijalnim dokazima u vidu DNK veštačenja veštaka dr Olivera Stojković sa Instituta za sudsku medicinu u čijem se nalazu navodi da su novčanice brisane i da je evidentno da je pokušano uklanjanje DNK profila. Saša Marković je u sredstvima javnog informisanja izjavio “da garantuje za navedene policijske službenike, da su časni i pošteni i da će podneti ostavku na mesto načelnika PU Valjevo ako se utvrdi da su droga i novac njihovi”. Inače, ovi ljudi koji sebe nazivaju policajcima i koji su sramota za policijsku profesiju su ljudi za “prljave poslove” Saše Marković i koji su po njegovim instrukcijama, zajedno sa novopostavljenim načelnikom OKP PU Valjevo Dejanom Ostojić učestvovali u montiranju afere protiv Dejana Subotic i Milana Ćulafić.
      Poenta cele ove afere i iskonstruisanog krivičnog postupka protiv Subotica i Culafica, čiji je idejni tvorac Saša Marković, bila je da se njih dvojica iskompromituju i sklone sa svojih radnih mesta, iako su za vreme Subotica bile rekordne zaplene narkotika u istoriji valjevske policije (što je proverljivo kroz evidencije PU Valjevo i Višeg suda u Valjevu), da bi Saša Marković i “njegovi ljudi” ušli u posao sa drogom, što je i dokazano napred navedenim činjenicama. Iako ima nalaz i mišljenje veštaka dr Olivera Stojković o prisustvu DNK profila Jovice Bulatović i Aleksandra Đurđević na pronađenom novcu i drogi, VJT Valjevo ne preduzima radnje iz svoje nadležnosti, nego predmet drži u fioci i do dana današnjeg nije doneo Naredbu o sprovođenju istrage protiv ovih policajaca, a Zakonik o krivičnom postupku RS mu jasno nalaže koje mere i radnje treba da preduzme po saznanju da je izvršeno neko krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.
      Modus operandi ove grupe “prljavih policajaca” u izvršenju krivičnih dela iz člana 246. stav 3. u vezi stava 1. KZ, a u vezi člana 61. KZ, se ogleda u tome što su hapsili sitnije preprodavce narkotika, opraštali im to što su kod njih pronalazili drogu i na taj način ih ucenjivali i primoravali da za njih prodaju narkotike koje su im lično davali. Deo narkotika koje su ovim licima davali za dalju prodaju su iznosili iz policijskog depozita zaplenjenih droga, koji se nalazi u zgradi PU Valjevo, a vrlo često su pred tim istim licima u službenim kolima i konzumirali opojnu drogu amfetamin – “spid” ušmrkavanjem na nos.
      Jedan od dilera, koji je za ovu “petorku” prodavao drogu, Saša Petrović iz Valjeva, tek punoletni momak, pokušao je da se izvuče iz ovog “posla” koji su mu nametnuli imenovani policajci, ali mu oni to nisu dozvoljavali. On je najpre uhapšen sa manjom količinom marihuane, a potom su mu navedeni policajci u dogovoru sa VJT Miodragom Plazinić “završili” da za to dobije novčanu ili uslovnu kaznu, da bi nakon toga bio ucenjen da za njih prodaje narkotike, što je i radio jedno izvesno vreme. Onog momenta kada je definitivno odlučio da prekine “saradnju” sa njima, ponovo je uhapšen i izvesno vreme je proveo u pritvoru. Zbog svega ovoga, Saša Petrović je u vezi sa napred navedenim dao opširnu i detaljnu izjavu pred sudijom Višeg suda u Valjevu, a u prisustvu VJT Miodraga Plazinić, o čemu postoji zapisnik. Kada su saznali da je Petrović dao ovu izjavu, navedeni policajci su počeli da mu prete i on od tada trpi strahovit pritisak da tu izjavu ne ponovi usled njihovog eventualnog krivičnog procesuiranja.

      Reply
    • Valjevo na prvom mestu
      September 22, 2018 - 11:27 am

      Caca i brise komentare koji joj ne odgovaraju i izmišlja komentare i piše ono što joj odgovara po nalogu Poćute. Meni ni jedan komentar nije objavila na Vamediji a ima i moje podatke i broj telefona ali piçka nece da pusti ali sve dodjenna svoje. Caca va medija je proslost sa Pocutom.

      Reply
    • Babura for ever
      July 15, 2019 - 12:36 am

      Posteni Ćulafić…i još pošteniji Subotić..baš ih dzabe zatvorili…???da li je tako???neka trunu u zatvoru djubrad..tj Ćule..Subotić..je pobegao djubre…prodavali su drogu…telefon specijalac je dat…nego sta…Sad su krivi svi… Samo malilo su im dali..haha…babura for ever

      Reply
  22. магле и видици
    September 21, 2018 - 8:12 am

    Кад се уморе од бежања, Суле и Ћуле могу да сврате до Пожаревца мало да се одморе. А за тебе секретарице и осталу братију велики поздрав са песмом:
    https://youtu.be/r0G99b1o9Ac

    Reply
  23. Užasnuta majka
    September 21, 2018 - 6:33 pm

    Jaoooo, ljudi bre pa ovo je užas da li je moguće? Ima li Valjevo to javno tužilaštvo da procesuira te narkomane u uniformi!?!?!?! Zlo i naopako šta se radi pa to sve sam kriminalac tamo! Kako su nas novine lagale kako je ceo grad naseo za Subotića to je užas!
    Svaka čast ljudi što ste ovo javno izneli!!!
    A šta je s vama “magle i vidici” jači ste od sudbine???? Štitite to leglo o kome ovi ljudi govore???? Naočigled svih čitalaca??? Pa ta vaša kanalizacija nema dna još javno nekom pretite da ste jači od sudbine sram vas bilo dvoje dece pomrlo od droge za kratko vreme ništa vam sveto nije!!!!!

    Reply
  24. Lovac bez puske
    September 22, 2018 - 12:35 am

    Ja stvarno ne mogu da shvatim ovoliku inertnost lokalne vlasti, po pitanju smene nacelnika policije. Pre 7 dana ste objavili vest i jos uvek se nista ne desava, sem sto vam se podsmeva ni manje, ni vise, nego sa Mitrom Miricem. Sramota. Ne znam zasto ste uopste ovo pisali, ako nije potvrdjeno i poluinformacija. Ako je pola od ovoga sto su ovi ljudi ovde napisali tacno, a verujem da jeste jer sam ranije cuo nesto slicno, pri tom je ostao tu gde jeste i postao jos bahatiji, nemojte se cuditi ako zakuca i na vasa vrata. Eeeej bre, toliki novac u vozilu policije plus droga za licnu upotrebu, o cemu prica ministar policije? Meni su pusku oduzeli sto sam je drzao u ormanu “neobezbedjenu”, jer kazu moram da imam metalnu kasu sa katancem za nju, a oni ljudi smrcu i prodaju i nikom nista. I jos mi drze predavanja o zakonu, ne ovi, nego neki iz uniforme.

    Reply
  25. Даки
    September 22, 2018 - 8:54 am

    Ахахахаааа која невера. Нисам била на порталу 2,3 дана и сада читам ове коментаре. Па чекајте бре људи,ко стоји иза овог Марковића и екипе неко много битан? Јел оно беше пандуре у Шапцу похапсише што су завршавали саобраћајне пријаве,ови растурају гудру све у 16 и ништа. То је оно тона прође кило никад. А да дроге има на улици знају и поштари,у Ваљеву никад није била боља понуда и цена. Дилери ничу ко печурке, само брију на скутерима и моторима.

    Reply
    • Valjevo na prvom mestu
      September 22, 2018 - 11:25 am

      Pa ko, Mihajlo Mika Jokic i njegov brat koji samo razmenjuju ceduljice i prave kombinacije a u sve je ukljucen državni sekretar ekologije Poćuta Dragan. Pa oni su bili mafija koja je vedrila i krala po Valjevu ore Bobe i sada im je frka. Pa na Ve mediji kod Cace brišu komentare ako pljunete na ovu bandu načelu sa Poćutom. Markovic mora da ode jer ga Valjevo ne podnosi. Previse su se osili a svemu uvek ima početak i kraj

      Reply
  26. Gradjanin
    September 22, 2018 - 11:14 am

    Podrška gospodinu Gvozdenoviću od dijaspore, on se uhvatio u koštac sa mafijom i nema povratka! Sve čestitke, a ako je ovo sve tačno što gradjani ovde iznose, neće niko ko je učestvovao u tom kriminalnom predmetu izmaći pravdi. Posebno se to odnosi na MARKOVIĆA koji bi da se nametne da je on i šef policije i šef I sudu i šef tužilaštvu i šef opštine. To niti je moglo,niti ce moći i niti će to gospodin Gvozdenović i gospodin Glišić dopustiti. Ima Srbija institucije i za takve kao MARKOVIĆ. Ako su na ovo tužilaštva gluva, zna gospodin Gvozdenović kako da se s njima obračuna.

    Reply
  27. VALJEVAC
    September 22, 2018 - 12:32 pm

    OOO, VALJEVO HOĆEŠ LI SE JEDNOM OSLOBODITI POĆUTE I BRAĆE JOKIĆ IKAAADAAAA!?!?!?! HAPSE VAM NAJBOLJE, NAMEĆU VAM NAJGORE, PARE ZGRĆU NA NAŠOJ GRBAČI, DECU NAM TRUJU, ŠTA SE ČEKA, DOKLE ĆEMO TRPETI ZULUM? ONI SU ZA ZATVOR SAŠA PRVI POČUTA ZA NJIM! SVE ĆE BITI DA IM JE TAJ SUBOTIĆ SMETAO DA PRAVE JADE I DŽUMBUS!!! DOK ONI NISU POČELI DA LAJU PO NOVINAMA O NJEMU NIKAD NIKO ČUO NIJE DA SUBOTIĆ RADI NEŠTO PROTIV ZAKONA, NI DA IMA NEŠTO SA POLITIKOM

    Reply
  28. Marko Marković
    September 22, 2018 - 2:34 pm

    Sašu Markovića ako neko ne zaustavi u ovom gradu, još malo će postati i načelnik hirurgije u bolnici ili direktor. Verovatno smatra za sebe da bi mogao lakše operacije već sad da radi, jerbo je on doktor, a ove teže malo kasnije dok uđe u fazon. Čovek je zaratio sa svim institucijama u gradu, jer on hoće svima da naređuje, zadnji ga je od….o Stefa koji mu nije dozvolio da rukovodi Prekršajnim sudom. Vidim na Vamedia da je nakitio biografiju, a Gvozdenovića naziva sudskom mušterijom. Zašto nije napisao koliko se sudio sa Bradićem i borcima oko batinanja i koliko je još postupaka imao po različitim krivičnim prijavama? Zašto Marković ne napisa da ga je Goran Radosavljević Guri jurio po KZB da ga ubije, jer je svojevoljno i na svoju ruku, kao komandir voda, uveo ljude šiptarima u potkovicu-zasedu pa ih je žandarmerija jedva žive izvukla? Zašto se doktorant na Nasilju u porodici i veliki humanista nije pohvalio koliko je puta uzastopno discipliski kaznio policajca Vladimira Jeličića, posle čega se Jeličić ubio u dvorištu kuće iz službenog pištolja na svoj rođendan 2007. godine? Saki Nagasaki je inače poznat po proganjanju kolega i lomjenju kičmi, jer mu je to fetiš, ali ima on i svoje jurišnike i leteće odrede koji su mu zidali kuću u Save Vujanovića, kojima je dozvoljeno da se bave zelenašenjem, reketiranjem, švercom, iznudama, bludnim radnjama, a otkad je postao načelnik i stavljanjem u promet opojnih droga. Nagasaki je za svog načelničkog mandata PU Valjevo kadrovski i profesionalno totalno demolirao i pocepao, kao prvak bukvar, tako da je više ni švajcarske sajdzije ne mogu sastaviti. Ako ima neko razuman u ovoj državi neka ga sklanja odatle, jer je sa svojim rukovođenjem i metodama rada prevazišao i Josifa Visarionoviča Džugašvilija.

    Reply
  29. Home Secretary
    September 24, 2018 - 12:25 am

    Kakav crni povratak, naravno da nema povratka, jer bi u ovoj situaciji za Gvozdenovića odustanak i povlačenje bili pogubni. Saša je, podjednako kao i njegov zaštitnik Aleksa Jokić, pakleno sujetan i osvetoljubiv čovek. To vam dodje kao da ste na putu uleteli u preticanje, prešli više od pola puta, videli vozilo u susret i predomislili se i vratili nazad – po pravilu ste sami sebe i sve oko sebe ozbiljno ugrozili.
    Subotiću se za sve ono što je o Saši u lice izrekao dok je bio u službi – da je nesposoban, da je najjači uvek prema slabijima od sebe i da bi frajer bio samo kad bi imao petlju da njemu izadje na crtu uz sve epitete koji uz to idu, da je isto kao da je crkvu zapalio to što je razvlačio narod po Gračanici, da je bandoglav u akcijama i krši svaku subordinaciju i time dovodi u opasnost ostale kolege, što je i rezultiralo povredjivanjima do kojih nije moralo da dodje, da ide negde i vrati se kad izleči komplekse, jer služba nije psihijatrijska ustanova – vratilo ovako kako se vratilo: dok ga nije video osudjenog – Saša nije mirovao nijednog jedinog dana, skoro pet godina. Ta patološka upornost vrlo lako može da se ponovi na svakom ko mu stane na put, tako da – gospodinu Gvozdenoviću Gospod neka je na pomoć – ali, sada zaista nema prostora da se vrati unazad.
    Svoj sadizam je Marković više puta demonstrirao na kolegama, god je bio u prilici, ali nikada na onima koji su imali neke repove: te je pomno skupljao oko sebe i dan danas ih drži u šaci za sve njihove brljotine.
    Ne da nema nazad, nego svako ko se s njim uhvati u koštac mora imati na umu jedan detalj iz predmeta Subotića: kada se predmet počeo raspadati, a u sudu sudije odbacivati pomisao da sude u toj očiglednoj nameštaljci – Saša je uspeo da nadje najslabiju kariku koja je dovoljno alava i željna svega, a do tad je niko normalan ozbiljno nije shvatao. Kad se namenjalo sudija – dok se nije snašao – nagomilalo se mnogo pritvora, što je uvek rizik. Kako bi opravdao još pritvora, u panici od reakcije, Saša finansira veliki grafit policajca sa cenovnikom droge na zgradi Višeg suda. Predložak za onu sliku u prirodnoj veličini je svakako skupa igranka, na njoj je, sećamo se svi, bio policajac u uniformi sa cenovnikom narkotika. Onoliki grafit i onakav print lepo košta i sigurno ga nisu napravili nezadovoljni gradjani, već država, odnosno načelnik PU Saša Marković. Predložak grafita uradjen je u štampariji u Lazarevcu kod bliskih Salovih veza, a izradu grafita je poverio jednom mučeniku, zavisniku od narkotika, Romu sa Baira, koji je baš tih dana dospeo u kandže policije zbog neke pljačke, a onda mu je ta pljačka zatvorena u fioku u zamenu za fizikalisanje sa sprejevima i modelom za oslikavanje. Manje je bezveze ako ljudi nalete da to radi Rom u centru grada, nego inspektori, zar ne…
    Gigantskim grafitom je sud opravdao produžetak pritvora Dejanu i Milanu sa obrazloženjem uznemirenja javnosti. Sudiji iz Divaca, zemljakinji Jokića, ni na kraj pameti nije palo da je za onakav grafit gradjanima potrebno nelogično mnogo para i tehničke opremljenosti. Naravno, nikoga kamere suda koje upravo taj ugao zahvataju niti su snimile, niti su kaznile za uništavanje državne imovine.
    Ko se ozbiljno zainteresuje za gospodina Markovića u ovom će predmetu i u predmetu usko vezanom za ovaj pronaći hrpu materijala da zaista prečisti valjevsku pravosudno-policijsku kanalizaciju koja smrdi na republičkom, a ne lokalnom nivou.

    Reply
  30. sava vukovic
    October 4, 2018 - 6:50 am

    ko je novi nacelnik?
    jevdja,krle,aca vilotijevic,goran matic??????

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *