(VIDEO) Gvozdenović na TV Studio B: “Krušik” potpuno stabilizovan i preporođen

Gostujući na televiziji Studio B, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, govorio je o turističkim potencijalima Valjeva, infrastrukturnim projektima ali i o valjevskom Centru za vantelesnu oplodnju.

Upitan da prokomentariše podatak da je grad Valjevo treći najveći Centar za vantelesnu oplodnju u Srbiji zahvaljujući kojem se u prethodnih pet godina rodilo 300 beba, gradonačelnik je izjavio da je to izuzetan podatak koji govori da je ovaj Centar pandam sa ginekološko-akušerskom klinikom „Narodni front“ u Beogradu ali i Klinikom za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije.

„To je bio jedan pionirski rad. Centar za vantelesnu oplodnju u Valjevu je već proslavio pet godina postojanja. U ovom centru kao lekar subspecijalista sterliteta radi dr Branko Budimirović zajedno sa još dva embriologa i pet sestara“, rekao je gradonačelnik i dodao da će se već u bliskoj budućnosti raditi i sa zamrznutim embrionima i zamrznutim jajnim ćelijama.

Gradonačelnik je istakao i to da je ovaj Centar za vantelesnu oplodnju najrespektabilnije odeljenje koje trenutno postoji i jedna od najsvetlijih tačaka u valjevskoj bolnici.

gostovanje studio b milutinovic

Zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva, Mihailo Milutinović, izjavio je da Grad Valjevo pomaže zdravstvo, pre svega Dom zdravlja čiji je grad i osnivač. Milutinović je istakao i da je Dom zdravlja u Valjevu ocenjen kao najbolji Dom zdravlja u Srbiji koji je prilikom akreditovanja dobio čak 99 bodova.

Govoreći o putu M4 dužine 17,2 kilometara koji će spojiti Valjevo sa koridorom 11, gradonačelnik je rekao da je uveren da će se u bliskoj budućnosti ostvariti decenijski san mnogih valjevskih generacija da se do Beograda stigne za 45 minuta. S tim u vezi on je podsetio na nedavnu posetu podpredsednice Vlade i ministarske građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović Valjevu i ponovio da su sredstva za projektovanje puta M4 u iznosu od 230 miliona dinara već opredeljena i najavio da se očekuje da taj projekat u novembru bude gotov, a da izgradnja otpočne već sa prolećem sledeće godine.

Upitan o stanju industrijske proizvodnje i fabrici „Krušik“, gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović je pohvalio poslovanje ove kompanije i naveo da je fabrika „Krušik“ zahvaljujući novom rukovodstvu preporođena.

„Dolaskom gospodina Petkovića u januaru 2014. godine na mesto direktora, „Krušik“ je potpuno stabilizovan. Isplatio je dugove koje je imao i prema radnicima i prema državi i danas zapošljava oko 3000 radnika, a očekuje se da će biti još više“, rekao je Gvozdenović.

Govoreći o fabrici „Gorenje“, Milutinović je istakao da je to jedna socijalno odgovorna kompanija sa kojom je Grad napravio izuzetno dobar odnos. Prema njegovim rečima, gradonačelnik Valjeva je u izuzetno dobrim odnosima sa menadžmentom Gorenja, ali i sa gradonačelnikom Velenja.

Upitan da prokomentariše podatak da je grad iz sopstvenih sredstava i bez bilo kakvih kredita kupio 20 hektara zemljišta, Milutinović je rekao je da je to bilo moguće zato što je budžet grada Valjeva jedan od najboljih u Srbiji.

„Budžet grada Valjeva je jedan od najboljih u Srbiji. Mi, kao Grad, spadamo u najvišu „A“ kategoriju kod banaka zahvaljujući čemu kredite dobijamo kao na zapadu iako ih ne koristimo“, rekao je Milutinović i istakao da je zaduženost Grada između 1-2% te da Grad nema nikakvih dugova. On je dodao i da tekuća likvidnost Grada nikada nije bila ugrožena i da Grad Valjevo sve svoje obaveze servisira u zakonskim rokovima bez dana kašnjenja.

Prema njegoim rečima cilj je da Grad izgradi odgovarajuću infrastrukturu koja može da zadovolji sve one koji bi se odlučili da investiraju u Valjevo. On je dodao i da gradsko rukovodstvo za takvu politiku uživa podršku i sa republičkog nivoa čemu svedoče posete predsednice Vlade Ane Brnabić i podpredsednice Vlade Zorane Mihajlović u kratkom vremenskom periodu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

2 Komentara

  1. Dalibor
    May 16, 2018 - 8:31 pm

    Tandem snova

    Reply
  2. Gruja
    May 17, 2018 - 10:42 pm

    Boba krenuo u ofanzivu sa promociom Krusika i grada . Cestitam.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *