Zoran Trifunović o predstojećim radovima u Valjevu

Rukovodilac odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović u izjavi za portal kolubarski.info govorio je o poslovima koji su u završnoj fazi kao i radovima koji će se izvoditi tokom naredna dva meseca sa ciljem da Valjevo dobije lepši i funkcionalniji izgled.

Trifunović je rekao da je upravo završena rekonstrukcija Železničke ulice u delu od raskrsnice sa Vuka Karadžića do Danilovićeve koja predstavlja jednu od najfrekventnijih saobraćajnica s obzirom na činjenicu da se tu nalazi Dom zdravlja.
“Promenjen je stari asfalt, sanirane mnogobrojne rupe, podignute šahte i slivnici, a cilj nam je i da uz očuvanje zelenila rešimo problem dotrajalog trotoara. To će biti zahtevan poduhvat jer je korenje stabala napravilo dosta oštećenja, ali ćemo se potruditi da drvored ostane u trenutnom izgledu zbog značaja hlada za naše sugrađane koji dolaze u Dom zdravlja u letnjem periodu”, rekao je Trifunović.
On je istakao i da je gotovo sređivanje ulice Koste Abraševića kod Tehničke škole u dužini od 140 metara i dodao da je poznato da su Putevi Srbije i Republika prošle godine uložili velika sredstva u uređenje ulica Dušanove, Majora Ilića, Birčaninove i deo Radničke.
“Imajući u vidu da tuda prolaze regionalni putevi započeli smo uređenje trotoara sa obe strane Dušanove, ali i u Pantićevoj ulici od Dušanove ka Radničkoj tako da bi za mesec dana najkasnije na ovom potezu trebalo da imamo nove trotoare. Javna rasveta u ovom trenutku neće biti promenjena, no predvideli smo korake za ovaj posao koji će ući u rebalans. S tim u vezi se provlače potrebni kablovi tako da neće imati potrebe za naknadnim prekopavanjem ulica”, rekao je Trifunović.
On se osvrnuo i na rređivanje pešačkih staza na Pećini u dužini od 1800 metara za šta je izdvojeno 5,5 miliona dinara i istakao da sve pomenute poslove obavlja valjevski Ingrap Omni i da se ovim zatvara još jedan krug uređivanja grada, ali da će u narednih par meseci biti urađeno još dosta toga.
“Završili smo izradu tehničke dokumentacije za pokretanje postupka javne nabavke čišćenja betonske brane na Gradcu i polovinom juna očekujem da bude poznat izvođač ovih radova, a samim tim i da na početku sezone kupanja bude uklonjen muljni nanos zbog kojeg Valjevci ne koriste ovo popularno plivalište”, napominje Trifunović.
Predviđeno je i da se za 15-ak dana počne sa asfaltiranjem seoskih makadamskih puteva na teritoriji Grada u dužini od oko sedam kilometara za šta je izdvojeno 30 miliona dinara, a početkom juna planirano je i asfaltiranje po jedne makadamske ulice u Petnici i na Smrdanu”, najavio je Trifunović.
Rukovodilac odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović dodao je i da se uz tekuće poslove održavanja javne rasvete i semafora čeka završetak projekta Užičke ulice kako bi i ova bitna saobraćajnica u drugoj polovini godine dobila osvetljenje adekvatno svom značaju, a da će uslediti i zamena 30 godina starog trotoara u delu ulice Vuka Karadžića, od Železničke do Pantićeve.
Imajući u vidu da će svi pomenuti poslovi uticati i na odvijanje saobraćaja u gradu Trifunović je apelovao na sve sugrađane da imaju razumevanja, strpljenja i tolerancije jer će okončanjem ovih radova život u Valjevu svima biti prijatniji.
Piše: Nebojša Bojanić
Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *