Gradonačelnik obišao radove na Pećini

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović obišao je danas radove u parku “Pećina”. On je istakao da je građevinska sezona u Valjevu otpočela već sa prvim prolećnim danima i da će ona biti intenzivna.  

Prilikom obilaska parka “Pećina” gradonačelnik je posebno istakao značaj asfaltiranja pešačke staze. Ova pešačka staza je, prema njegovim rečima, glavna na Pećini i njena dužina iznosi 1,8 kilometara. Vrednost ove investicije je oko 5,5 miliona dinara sa PDV-om. Staza je asfaltirana debelim slojem asfalta, a radovi su, i pored prvomajskih praznika, završeni u jednom danu. Gradonačelnik je pohvalio izvođača radova na Pećini i izrazio nadu da će građani uživati u ovom parku.

asfaltiranje pesacke stazeu pecini
Asfaltiranje pešačke staze u parku Pećina © kolubarski.info

Osim toga, gradonačelnik je rekao da je u sklopu radova na Pećini u planu da se rekonstruiše i ograda koja deli park Pećina od puta Valjevo – Loznica. Posle mnogo godina ponovo je u funkciji i javni WC koji je potpuno rekonstruisan. Ova investicija će koštati oko 1,1 milion dinara sa PDV-om.

U parku Pećina biće rekonstruisan i celokupan mobilijar na dečijem igralištu, a cena je obuhvaćena iznosom od 1,1 milion dinara.

Sva sredstva za uređenje parka Pećina obezbedio je Grad iz budžeta za 2018. godinu.

Gradonačelnik je primetio i da su travnjaci u parku uredni i pokošeni te da je komunalno preduzeće taj posao završilo u rekordno kratkom roku.

Od ostalih aktivnosti gradske vlasti gradonačelnik je ukazao i na početak rekonstrukckije trotoara u Dušanovoj ulici koji radovi, prema njegovim rečima, počinju već od sutra.

“To je značajan putni pravac koji vodi ka Bajinoj Bašti.  U pitanju je megistralni put u koji je Javno preduzeće “Putevi Srbije” prošle godine uložilo oko 40 miliona dinara. Budući da su ta sredstva došla sa republičkog nivoa, Grad oseća odgovornost da, pored rekonstrukcije kolovoza što je poklon republičke Vlade, uloži dodatna sredstva za rekonstrukciju trotoara.”, rekao je Gvozdenović.

Intenzivna građevinska sezona podrazumeva i asfalltiranje seoskih puteva i presipanje makadamskih puteva.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Božidar
    May 4, 2018 - 12:05 am

    Svaka čast. Na ovo se dugo čekalo. Puno pozdrava od porodice Jovanović iz Valjeva. Ponosni smo što imamo ovakvog gradonačelnika.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *