Valjevo- grad u fokusu

Grad Valjevo je dobio sedam miliona dinara za realizaciju projekta „Tragovima velikana“, u okviru programa „Gradovi u fokusu“, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Na konkursu Ministarstva podržano je 22  projekta iz isto toliko gradova i opština u ukupnom iznosu od 150 miliona dinara. Valjevo će u saradnji sa ustanovama kulture, unaprediti svoje kapacitete u kulturi i kulturnu ponudu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića.

Izabrane lokalne samouprave, među kojima je i Valjevo, poneće titulu – Grad u fokusu, koja će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i na taj način postanu vidljivije na kulturnoj mapi Republike Srbije i Evrope.

Program „Gradovi u fokusu“ doprineće ostvarenju ciljeva Ministarstva koji se odnose na uspostavljanje predvidive i konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

Valjevski projekta se zove „Tragovima velikana“, jer će ustanove kulture realizovati aktivnosti na temu velikana iz valjevskog kraja.

Komisija je posebno vodila računa o kvalitetu, konceptu sadržaja i formatu predstavljanja, budžetu, stepenu posedovanja potrebne dokumentacije za realizaciju infrastrukturnih podprojekata, vidljivosti projekta i opštem planu finansiranja, navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *