Lajkovac: Ponosni domaćini

Velika čast i izazov je za Lajkovac bila uloga domaćina finala Kupa Srbije u obe konkurencije, a posebno zadovoljstvo što je odbojkaški spektakl rezultirao pobedom lajkovačkog Odbojkaškog kluba Železničar i osvajanjem Kupa Srbije. Uspeh odbojkašica učinio je svakog lajkovčanina ponosnim i zbog odbojke ceo Lajkovac je bio na nogama. A Lajkovac je u potpunosti bio na visini zadatka u ulozi domaćina.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, na kraju ovog, za klub i Lajkovac, istorijskog dana rekao: “Sama odluka Odbojkaškog Saveza Srbije da se finale Kupa Srbije održi upravo u Lajkovcu je veliko priznanje za OK Železničar i Živorada Lazarevića, uglednog privrednika i osnivača kluba, bez koga klub ne bi ni imao ovakve uspehe. Ovo je veliki događaj ne samo za Lajkovac, već za kompletan region. Danas su Lajkovac pohodili ljudi iz cele Srbije. Posebno dragi gosti bili su sportisti i predtavnici javnog života Novog Pazara. Lajkovac je ovom prilikom pokazao kako srpski domaćini znaju da ugoste.
Odbojkaško finale Kupa Srbije je po prvi put, a ispostavilo se izuzetno uspešno, odigrano u jednom malom mestu kao što je Lajkovac.

Ja se nadam, da će u budućnosti biti više takvih privrednika kao što je Živorad Lazarević, koji će pomoći sportskom životu Lajkovca i ostalim klubovima koji biju svoje bitke na raznim sportskim borilištima.
Osvajanje Kupa Srbije je šlag na tortu cele ove organizacije i dokaz da Lajkovac postaje grad odbojke i ja se nadam da će u budućnosti biti još više pomoći i ulaganja u sportske klubove. Ono što je najvažnije, kraj odbojkaškog prvenstva još nije tu, pa postoji mogućnost da će se slaviti i titula prvaka Srbije. Kasnije, svakako, opština će izaći u susret klubu i pomoći da krene i u Evropu i da dostojno prdstavlja Lajkovac ne samo u Srbiji.

RTS

Danas smo dokazali da Lajkovac može da parira svim gradovima u Srbiji. Nadamo se da ćemo u budućnosti i kroz sport širiti poznanstva i uspostavljati i druge vidove saradnje, kao što je i današnja poseta gradonačelnika Novog Pazara rezultirala mogućom ekonomskom saradnjom. Dakle, sve ovo nije samo sportska saradnja, već mnogo više.

Poslednjih godina ovo je jedan od najznačajnijih događaja koji se odigrao u našoj opštini, koji će ući u istoriju Lajkovca.
U poslednjih par godina posebno intenzivno ulaganje u sportsku infrastrukturu dalo je svoje rezultate i pokazalo se dobrim i opravdanim. Lokalna samouprava će nastaviti u tom smeru, pre svega završetkom radova na izgradnji bazena.

Lajkovac je pokazao da je dorastao izazovima poput ovog, da bude dostojan domaćin ovakvog sportskog događaja, koji je bio pravi odbojkaški spektakl. Ništa manje Lajkovac nije bio uspešan ni prošle godine kao domaćin Državnog prvenstva u plesu, takođe u Sportskoj hali, koja je uistinu višenamenska i iskoristiva za najrazličitije sadržaje.

Dakle, kao domaćini, pokazali smo da smo dorasli zadatku. Kao takmičari, odbojkašice su pokazale da su dostojne osvajača pehara Kupa Sbije. Ostaje nam još da u budućnosti nastojimo da Lajkovac proširimo na Evropu, a za početak bar na takmičenja na Balkanu. Odbojkašice su zrele za to, a na nama je da im pružimo podršku.”

Izvor: Novosti

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *