Novi projekat grada „Valjevo zdrav grad“

Gradski odbornici razmatraće predlog projekta „Valjevo-zdrav grad“. Ovaj predlog usvojilo je Veće, a sam projekat predvidja i osnivanje radnog tela Zdravstveni sabor. Za sada oformljen Inicijativni odbor za realizaciju.

Gradsko veće razmatralo je i usvojilo predlog projekta „Valjevo-zdrav grad“, a kako se navodi samim projektom je istaknuto da se njegovim usvajanjem obezbedjuje aktivnija primena politike SZO „Zdravlje u svim politikama“.
Sledeći te principe , usvajanjem projekta zdravstvena politika Grada opredeljuje se ka postizanju ciljeva: obezbedjenju zdravih uslova života, obezbedjenju jednakih uslova za korišđćenje neophodne zdravstvene zaštite, podizanje zdravstvene svesti gradjana u pravcu prevencije i promocije zdravih načina života, očuvanje prirodnih resursa, jačanje društvene solidarnosti , ulaganje u primarnu i sekundarnu zdravstvenu zaštitu.
Iz ovog projekta koji je predlog Paje Momčilova , savetnika gradonačelnika, proizilazi i formiranje radnog tela Zdravstveni sabor koji bi uključivao sve relevantne faktore vezane za oblast zdravstva i zaštite životne sredine.
Grad je za sada oformio i inicijativni odbor za realizaciju projekta na čijem je čelu gradonačelnik grada dr Slobodan Gvozdenović, zamenik je predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, dok su članovi Jelena Kalat predstavnik Doma zdravlja, dr Zoran Djurić direktor Opšte bolnice i Borivoje Radojičić član Gradskog veća. Kako se navodi, zadatk inicijativnog odbora je sprovodjenje svih aktivnosti na realizaciji pomenutog projekta.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *