Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović primio je košarkaše Metalca

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović primio je košarkaše Metalca. Razmenjeni su poklone, a Metalac gradonačelniku poklonio je posebno uradjen dres kluba sa brojem 12.

Poželevši sreću i uspeh u daljem takmičenju košarkašima Metalca gradonačelnik Gvozdenović se osvrnuo i na 70 godina postojanja ovog kluba.

“Sa velikim zadovoljstvom po mom ličnom sudu, mogu da kažem da je ovo najuspešniji sportski kolektiv u ovom gradu od 1945 na ovamo. Metalac je bio i ostao simbol Valjeva i zaslužuje punu pažnju ovog grada i svih društvenih struktura koje žele da ovaj grad ide napred. Pre svega ovim momcima želim puno uspeha u daljem takmičenju, voleo bih da budu jednog dana i prvaci”, rekao je Gvozdenović koji je podsetio i da metalac ove godine obeležava 70 godina od osnivanja kluba.

 

metalac
Sportisti Metalaca

U ime kluba na prijemu se zahvalio Duško Djukanović predsednik KK Metalac.
“Meni je veliko zadovoljstvo što nas je gradonačelnik ugostio danas i što nam je pokazao koliko ceni i koliko vrednuje ovo što KK Metalac radi pogotovo u ove poslednje dve godine kada nam je praktično bila sudbina zapečaćena, a ipak smo se kao ptica feniks podigli iz pepela i uspeli da dodjemo do jednog vrha u najkvalitetnijem rangu takmičenja RS, da udjemo u finale ligaškog kupa Srbije gde smo osvojili srebrnu, a ne zlatnu medalju i da se plasiramo u samu završnicu najveće svetkovine košarke, a to je KUP Radivoja Koraća”, rekao je Djukanović.
On je naveo da je bio impresioniran kako je Metalac predstavljen na ceremoniji izvlačenja parova u Nišu gde je rečeno kako kaže, da je Metalac osnovan 1948 godine i da je sedamdesetih godina bio jedan od najpoznatijih klubova SFRJ, a da u poslednjih deset godina doživljava pravu renesansu. “To je ono što čini mi se jedan broj ljudi u Valjevu nedovoljno ceni, ali zato ima velika većina koja to prepoznaje. Zato se još jednom zahvaljujem na ovom prijemu i udostojili nas da budemo vaši gosti”, rekao je Djukanović nabrajajući uspehe ovog kluba rekavši da je Metalac 45 godina član saveznih liga i koji je pobedjivao u prvenstvenim mečevima pobedjivao i Partizan i Bosnu, Jugoplastiku i Cibonu, sva četiri prvaka Evrope sa ovih prostora.

Gradonačelnik je košarkašima uručio prigodne poklone dok su igrači Metalca za gradonačelnika imali i srebrnu medalju koju su osvojili u ligaškom delu kupa , ali i posebno uradjen dres sa brojem 12 i imenom Gvozdenović.

 

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *