Nastavak suđenja Sretenu Nikoliću

U nastavku suđenja Sretenu Nikoliću zbog ubistva Damjana Dragojlovića i ranjavanja tri osobe u valjevskom kafiću “Zipa” krajem oktobra 2016. godine, danas su  u Višem sudu svedočili Davor Milić i Dalibor Petrović, dvojica tada ranjena mladića, i roditelji ubijenog Damjana Ljiljana i Vlatko Dragojlović.

Za razliku od okrivljenog Sretena Nikolića (24) koji je u svojoj odbrani naveo da se ne seća pucnjave u kafiću “Zipa”, oštećeni svedok Davor Milić (28) precizno je opisao deo tog tragičnog događaja.

Milić je rekao da je stajao levo od ulaznih vrata i da je najpre video kako puca staklo na ulazu u lokal, a potom Damjana kako beži unutra i Nikolića koji puca na njega. Kada je pružio ruku i pošao prema Sretenu rekavši mu da to ne radi, on je sa dva-tri metra ispalio metak i u njega pogodivši ga u predelu prepona. Dalje opisuje da je sestra Sretena povukla unazad, tako da je iz tog polusedećeg položaja ispalio još jedan metak u njega. “Svi su bili na podu, svuda je bilo razbijenih čaša i flaša”, naveo je Davor Milić.

On je rekao da je Damjana poznavao od detinjstva, odrasli su u istom kraju, intenzivno su se družili celog života, bili su jako dobri prijatelji. Naveo je da Dragojlović nije imao konflikt sa bilo kim, a kamoli sa okrivljenim. Na pitanje advokata odbrane da li mu je poznato da je protiv Dragojlovića podneto više prekršajnih i krivičnih prijava zbog nasilja, Milić je odgovorio da za to prvi put čuje, dok na pitanje da li je on osuđivan, Milić nije želeo da odgovori.

U svom svedočenju pred Višim sudom majka ubijenog mladića Ljiljana Dragojlović je rekla da je Damjan te tragične noći radio kao obezbeđenje u kafiću “Zipa” i da je imao ovlašćenje vlasnika da problematičnim gostima ne dozvoli ulaz ili da ih udalji. Ona je demantovala informacije da njen sin, navodno, te večeri nije bio na poslu kao obezbeđenje.

Ljiljana je rekla da je sa svojim sinom imala izuzetno bliske odnose, da je Damjan bio kulturan i vaspitan i da nikada ne bi uputio pretnje nikome, niti nečijoj iporodici, kako je to u svojoj odbrani tvrdio optuženi Sreten Nikolić.

Vlatko Dragojlović, Damjanov otac je izjavio da mu se nikada niko nije požalio da njegov sin maltretira Sretena Nikolića, niti se, kako je to izjavio okrivljeni, sreo 2015. godine sa njegovim ocem MilojemNikolićem. Naglasio je da je Miloje Nikolić poslednja osoba sa kojom bi razgovarao o svojoj deci. Dodao je da se on nikad nikome nije žalio na svoju decu jer nije imao razloga za to. “Moja deca su dobra, vredni, radni i vaspitani”, rekao je Dragojlović.

Odgovarajući na pitanje da li mu je poznato da Sreten Nikolić ima nadimak Toni, Vlatko Dragojlović je rekao da je čuo da mu je taj nadimak dao otac po Toniju Montanu, liku iz poznatog američkog filma “Skarfejs”.

Sreten Nikolić, koji se tokom istrage branio ćutanjem, izneo je juče, prvog dana suđenja, svoju odbranu pred Krivičnim većem Višeg suda kojim predsedava sudija Jasmina Terzić.

Nikolić je rekao da ne priznaje izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret i da neće odgovarati na pitanja sudije, tužioca, oštećenih već samo na pitanja svojih branilaca. Sreten Nikolić se, kako se nezvanično saznaje, tereti za teško ubistvo, pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *